sobota, 8 listopada 2014
Coffee Cup Quiche
Składniki:
(1 porcja)
1 jajko
1 1/2 łyżki mleka
sól
pieprz czarny mielony
1/4 bagietki
2 łyżeczki śmietany
5 dag startego sera
1/2 plasterka szynki lub prosciutto
świeże liście tymianku lub świeży posiekany szczypiorek
1 łyżka musztardy
Sposób przygotowania:
1. Ubić jajko i mleko widelcem w filiżance do kawy, dodając sól i pieprz do smaku. Rozdrobnić bagietkę na drobne kawałki i wymieszać. Dodać starty ser, pokrojoną w kosteczkę szynkę lub prosciutto i posypać tymiankiem.
2. Wstawić do kuchenki mikrofalowej na max moc, na około 1 minuty 10 sekund. Udekorować musztardą i świeżym tymiankiem lub szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz