sobota, 8 listopada 2014
Instant Blueberry Muffins.
Składniki:
(1 porcja)
5 dag mrożonych jagód
1/4 szklanki mielonego siemię lnianego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki syropu cukrowego lub klonowego
1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej
1 białko
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania:
1. Wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki w miseczce, a następnie dodać jajko, syrop, skórkę i jagody.
2. Powstałe ciasto wlać do filiżanki do kawy, które została posmarowana tłuszczem, np. masłem lub olejem kokosowym i umieścić w kuchence mikrofalowej na 90 sekund.
3. Dla naprawdę dekadenckiej wersji wierzch ciasta posmarować we filiżance łyżką roztopionego masła przed pieczeniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz