Przepyszna zupa z mnóstwem składników. Bardzo sycącą można ją zrobić od łagodnej po cholernie pikantną. Super "zaprawka" przed udaną imprezą Emotikon smile
Niestety nie da rady zrobić tej zupy mało, gdyż duża ilość składników, których potrzebujemy, nie da się nam zmieścić do małego garnuszka.
Składniki:
1 mieszanka warzyw chińskich z dodatkiem grzybów moon
1 puszka bambusa we wodzie
1 puszka mini kukurydz
0,5 kg piersi z kurczaka
sos sojowy
oliwa z chilli
chilli lub sambal olek
1 paczkę makaronu chińskiego
2 kostki rosołków drobiowych
1 puszka bambusa we wodzie
1 puszka mini kukurydz
0,5 kg piersi z kurczaka
sos sojowy
oliwa z chilli
chilli lub sambal olek
1 paczkę makaronu chińskiego
2 kostki rosołków drobiowych
Sposób przygotowania:
1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie sojowym i odstawimy na godzinę.
2. Smażymy pierś na patelni na oliwie z chilli.
3. Usmażoną pierś wrzucamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą, dodajemy mieszankę chińską i gotujemy, aż piersi będą miękkie.
4. Doprawiamy przyprawami na łagodno - kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, słodki sos chilli; na ostro- kostki rosołowe, chilli lub sambal olek.
5. Gdy już otrzymamy odpowiedni smak, dodajemy makaron chiński.
2. Smażymy pierś na patelni na oliwie z chilli.
3. Usmażoną pierś wrzucamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą, dodajemy mieszankę chińską i gotujemy, aż piersi będą miękkie.
4. Doprawiamy przyprawami na łagodno - kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, słodki sos chilli; na ostro- kostki rosołowe, chilli lub sambal olek.
5. Gdy już otrzymamy odpowiedni smak, dodajemy makaron chiński.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz