Arbuz to mój ulubiony owoc. Soczysty arbuz w postaci lemoniady zaspokoi nawet największe zachcianki...
Składniki na litr:
1/4 części średniego arbuza
sok z 1 cytryny
4 łyżki cukru pudru lub Stevia
kruszony lodu
woda gazowana
1/4 części średniego arbuza
sok z 1 cytryny
4 łyżki cukru pudru lub Stevia
kruszony lodu
woda gazowana
1. Miąższ z arbuza kroimy na mniejsze części i blendujemy.
2. Wyciskamy sok z cytryny i słodzimy cukrem lub Stevią. Następnie dolewamy do blendera i tylko mieszamy (nie blendujemy)
3. Wsypujemy kruszony lód do wysokiej szklanki.
4. Uzupełniamy 1/2 szklanki koncentratem z arbuza dolewamy wodę gazowaną.
2. Wyciskamy sok z cytryny i słodzimy cukrem lub Stevią. Następnie dolewamy do blendera i tylko mieszamy (nie blendujemy)
3. Wsypujemy kruszony lód do wysokiej szklanki.
4. Uzupełniamy 1/2 szklanki koncentratem z arbuza dolewamy wodę gazowaną.
Jak Wam smakowało?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz