Lemoniada trzy- lub więcej - kolorowa. Doskonałe połączenie smaków gwarantuje maksymalne zaspokojenie pragnienia.
Składniki na 1 litr:
grenadina
sok z 1 cytryny
sok owocowy ( np. z pomarańczy )
woda gazowana
pokrojone owoce (pomarańcze, grejpfruty, nektarynki, limonki, melony, itp)
kostki lodu
grenadina
sok z 1 cytryny
sok owocowy ( np. z pomarańczy )
woda gazowana
pokrojone owoce (pomarańcze, grejpfruty, nektarynki, limonki, melony, itp)
kostki lodu
1. Do wysokiej szklanki (najlepiej od piwa 0,5 litra) wkładamy na przemian pokrojone owoce z lodem.
2. Wlewamy grenadine tak, aby zapełniła nam dno szklanki i była widoczna bynajmniej 2 cm warstwa tego syropu. Najlepiej jest wlewać grenadine nie dotykając obrzeża szklanki, czyli lejąc ją centralnie w środek.
3. Wlewamy sok owocowy, po rancie szklanki, wypełniając połowę jej pojemności.
4. Wlewamy odrobinę soku z wyciśniętej cytryny.
5. Układamy na płasko plaster pomarańczy lub grejpfruta, po to aby oddzielić sok od następnej warstwy.
6. Wlewamy wodę gazowaną centralnie na ułożony owoc, dzięki czemu woda nam nie wymiesza się z sokiem.
2. Wlewamy grenadine tak, aby zapełniła nam dno szklanki i była widoczna bynajmniej 2 cm warstwa tego syropu. Najlepiej jest wlewać grenadine nie dotykając obrzeża szklanki, czyli lejąc ją centralnie w środek.
3. Wlewamy sok owocowy, po rancie szklanki, wypełniając połowę jej pojemności.
4. Wlewamy odrobinę soku z wyciśniętej cytryny.
5. Układamy na płasko plaster pomarańczy lub grejpfruta, po to aby oddzielić sok od następnej warstwy.
6. Wlewamy wodę gazowaną centralnie na ułożony owoc, dzięki czemu woda nam nie wymiesza się z sokiem.
Gotowe.
Jak Wam smakuje?
Do każdej lemoniady oczywiście możecie dodać alkohol wlewając go po grenadinie.
Do każdej lemoniady oczywiście możecie dodać alkohol wlewając go po grenadinie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz