Tradycją, chyba w polskich domach jest jedzenie jajek w niedzielę.
Jest to jajecznica, czy jajka gotowane, ale ja mam dla was jeszcze jedną propozycje...
Są to wspaniałe kanapki na ciepło robione własnoręcznie przez mojego męża.
Możecie je zrobić ze wszystkiego, co macie w lodówce.
Od wędlin, serów, tuńczyka, pieczonego kurczaka, wędzonego kurczaka, wędzonej makreli, wędzonego łososia, itp.
Jest to jajecznica, czy jajka gotowane, ale ja mam dla was jeszcze jedną propozycje...
Są to wspaniałe kanapki na ciepło robione własnoręcznie przez mojego męża.
Możecie je zrobić ze wszystkiego, co macie w lodówce.
Od wędlin, serów, tuńczyka, pieczonego kurczaka, wędzonego kurczaka, wędzonej makreli, wędzonego łososia, itp.
Składniki na 4 kanapki:
chleb tostowy (najlepszy american sandwich, taki duży)
3 pomidory
pół świeżego ogórka
liście sałaty
kremowe serki smakowe (Brunch, Philadelphia, itp)
ser topiony w plastrach
4 sadzone jajka
sosy i dipy
chleb tostowy (najlepszy american sandwich, taki duży)
3 pomidory
pół świeżego ogórka
liście sałaty
kremowe serki smakowe (Brunch, Philadelphia, itp)
ser topiony w plastrach
4 sadzone jajka
sosy i dipy
1. Pomidory kroimy w plastry odcinając "dupki", których nie będziemy potrzebować.
2. Wkładamy chleb do pieca lub tostera i robimy tosty, które muszą być bardzo chrupiące ale nie spalone.
3. Na 4 ciepłe tosty smarujemy kremowe serki smakowe, kładziemy pomidora i ogórka doprawiamy solą i pieprzem i polewamy sosem lub dipem.
4. Smażymy jajka sadzone.
4. Następnie te 4 gotowe tosty przykrywamy kolejną warstwa ciepłych 4 tostów, smarujemy tosty musztardą, dipem, majonezem lub sosem i kładziemy liść salaty.
5. Następnie na sałatę układamy plaster serka topionego i prosto z patelni ciepłe jajka sadzone, które przykrywamy znowu plastrem sera topionego sałaty i kolejnym tostem posmarowanym od spodu musztardą, sosem, dipem lub majonezem.
6. Smarujemy tost na wierzchu kremowym serkiem, kładziemy ogórka i pomidora, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sosem i kładziemy ostatni ciepły tost.
7. Taki tost kroimy na trójkąt nożem z piłką do chleba, starając się zachować kształt (możemy sobie pomóc wykałaczkami, wbijając je pośrdku naszych trójkątów przed przecięciem).
2. Wkładamy chleb do pieca lub tostera i robimy tosty, które muszą być bardzo chrupiące ale nie spalone.
3. Na 4 ciepłe tosty smarujemy kremowe serki smakowe, kładziemy pomidora i ogórka doprawiamy solą i pieprzem i polewamy sosem lub dipem.
4. Smażymy jajka sadzone.
4. Następnie te 4 gotowe tosty przykrywamy kolejną warstwa ciepłych 4 tostów, smarujemy tosty musztardą, dipem, majonezem lub sosem i kładziemy liść salaty.
5. Następnie na sałatę układamy plaster serka topionego i prosto z patelni ciepłe jajka sadzone, które przykrywamy znowu plastrem sera topionego sałaty i kolejnym tostem posmarowanym od spodu musztardą, sosem, dipem lub majonezem.
6. Smarujemy tost na wierzchu kremowym serkiem, kładziemy ogórka i pomidora, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sosem i kładziemy ostatni ciepły tost.
7. Taki tost kroimy na trójkąt nożem z piłką do chleba, starając się zachować kształt (możemy sobie pomóc wykałaczkami, wbijając je pośrdku naszych trójkątów przed przecięciem).
Gotowe!
Jak Wam smakują?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz