Przedstawiam Wam nową wariacje w temacie kapustki czerwonej przyjaznej dla dzieci...
Składniki
1 łyżka masła
1 średnia cebula (w plasterkach)
pół średniej kapusty czerwona pokrojonej w cienkie plasterki
1/4 filiżanki cukru pudru
1/3 szklanki białego octu
1/2 łyżeczki soli
szczypta czarnego pieprzu
2 nieobrane jabłka, pokroić na zapałki
1 łyżka masła
1 średnia cebula (w plasterkach)
pół średniej kapusty czerwona pokrojonej w cienkie plasterki
1/4 filiżanki cukru pudru
1/3 szklanki białego octu
1/2 łyżeczki soli
szczypta czarnego pieprzu
2 nieobrane jabłka, pokroić na zapałki
Przygotowanie:
1. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy cebulę.
2. Smażymy, aż cebula się zeszkli.
3. Dodajemy kapustę, cukier, ocet, sól i pieprz.
4. Smażymy, często mieszając, aż kapusta zmięknie (8 do 10 min)
5. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy surowe, pocięte w zapałkę jabłko.
2. Smażymy, aż cebula się zeszkli.
3. Dodajemy kapustę, cukier, ocet, sól i pieprz.
4. Smażymy, często mieszając, aż kapusta zmięknie (8 do 10 min)
5. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy surowe, pocięte w zapałkę jabłko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz