poniedziałek, 29 września 2014

Jesienne inspiracje zamknięte w cieście.


Poznaliście już mój przepis na Burfi? Poznaliście już Coffe Jelly? Uwielbiacie jesienne smaki takie jak Irish Coffe, czy cynamon?
Te ciasto, które robi się bez pieczenia, po prostu nada się idealnie do tego.

Produkty zawarte są w poprzednich przepisach, a ja podam kolejne warstwy cista.
Sposób przygotowania:
1. Średniej wielkości tortownice wyłóżcie folią aluminiową.
2. Przygotujcie Burfi z wiórkami kokosowymi i wyłóżcie je na dno.
3. Przygotujcie Coffe Jelly, po wystygnięciu Burfi zalać Coffe Jelly.
4. W około 400-500 gram serka wlać rozpuszczoną żelatynę do ciast i wymieszać mikserem, wylać na ciasto.
5. Na masę serową z żelatyną wyłożyć biszkopty (ja użyłam 4 dużych).
6. Około 50 ml whisky wymieszać we odrobinie wrzątku i polać na biszkopty.
7. Przygotujcie kolejną warstwę Coffe Jelly i wylejcie ją na ciasto.
8. Przygotujcie Burfi na bazie masła orzechowego, użyjcie podwójną ilość mleka i cukier puder zamiast normalnego.
9. Na zastygnięte Coffy Jelly wyłóżcie ostudzone Burfi z masła orzechowego.
10. Wyciągnijcie wszytko, obracając do góry nogami, na tortownicę.
11. Ubijcie około 30 ml śmietany kremówki 30% bez cukru i wyciśnijcie ją na ciasto, następnie posypcie cynamonem.
12. Trzymajcie w lodówce, podawajcie na talerzu wysmarowanym sosem karmelowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz