Sposobów robienia golonki jest wiele, dzisiaj podam Wam taki Oktoberfestowy przepis na golonkę, którą możemy zrobić naszym panom.
Składniki:
4-6 średnich golonek
2 łyżki kminku
6 ząbków czosnku
Sól i pieprz
4-6 średnich golonek
2 łyżki kminku
6 ząbków czosnku
Sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Golonkę gotować w garnku z wodę, kminkiem, czosnkiem, solą i pieprzem przez około godzinę.Używaj tylko tyle wody, aby golonki były zanurzone a nie pływały.
2. Po upływie jednej godziny, wyłączyć i pozwolić aby wszystko wystygło do temperatury pokojowej.
3. Naciąć skórę golonki od góry w dół.
4. Nagrzać piekarnik na 200C
5. Golonki ułożyć w naczyniu i podlać trochę wodę z gotowania.
6. Podawać tradycyjnie na drewnianym talerzu, ciepłe (nie gorące), z sałatką Kraut, wiejskim chlebem, ogórkiem, chrzanem i musztardą bawarską.
2. Po upływie jednej godziny, wyłączyć i pozwolić aby wszystko wystygło do temperatury pokojowej.
3. Naciąć skórę golonki od góry w dół.
4. Nagrzać piekarnik na 200C
5. Golonki ułożyć w naczyniu i podlać trochę wodę z gotowania.
6. Podawać tradycyjnie na drewnianym talerzu, ciepłe (nie gorące), z sałatką Kraut, wiejskim chlebem, ogórkiem, chrzanem i musztardą bawarską.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz