sobota, 13 września 2014

Oktoberfest Bratwurs.


To w naszym Menu może zaistnieć pod pozycją ciepłej przekąski i praktycznie wykorzystujemy te same składniki co do Oktoberfest Burger, tylko forma pieczywa się zmienia.
Składniki:
bułka do hot-dog
cebula
kiełbasa "Bratwurst"
kapusta kiszona
różne rodzaje musztard
Sposób przygotowania:
1. Na jednej patelni podgrzewamy kapustę kiszoną w odrobinie tłuszczu (najlepiej smalcu), aż namięknie.
2. Kroimy cebulę w talarki i smażymy ją na drugiej patelni.
3. Smażymy kiełbasę.
4. Bułkę kroimy wzdłuż i wkładamy na chwilę do rozgrzanego piekarnika.
5. Wkładamy usmażoną kiełbasę w środek bułki i wypełniamy składnikami i musztardą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz