sobota, 13 września 2014

Moringa Green Tea Latte


Na świecie znanych jest 14 odmian moringi. Najlepiej zbadana i najszerzej teraz rozpowszechniona to Moringa oleifera z północnych Indii. Ale inne odmiany tego drzewa rosły od wieków również w Kenii, Sudanie, Etiopii, Egipcie, Namibii i nad Morzem Martwym.
Herbata ma najlepsze na świecie właściwości oczyszczające organizm z toksyn.
Jest to naturalny preparat wspomagający skutecznie odchudzanie.
Liście dodawane do potraw dostarczają nam dużego zastrzyku witamin i minerałów.
Na polskim rynku dostępny jest proszek z moringa oleifera, na bazie którego możemy zrobić Tea Latte jak z matcha oraz susz z liści, który jest doskonały do zaparzania herbaty tradycyjnym sposobem.

Za susz moringa 100g zapłacimy około 25 zł. Natomiast za proszek 100g około 30 zł.
Nawet jeśli napar z herbaty mógłby nam nie smakować, to uwierzcie mi, że w tej postaci jest po prostu przepyszny...
Składniki:
1 łyżeczka proszku moringa oleifera
1/4 szklanki wrzącej wody
3/4 szklanki mleka 2,0%
miód lub słodzik
Przygotowanie:
1. Wlewamy 1/4 szklanki wrzątku i wsypujemy proszek moringa oleifera.
2. Mieszamy aż proszek się rozpuści dodajemy miodu lub słodzika.
3. Mleko wlewamy do rondla i grzejemy (nie może się zagotować) ubijając je ciągle trzepaczką, aż osiągnie temperaturę 70C
4. Wlewamy gorące mleko do szklanki z naparem z moringa oleifera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz